Omgeving
images/slide-1.jpg
 
 

Natuurgebieden

Wanneer u via de prachtige Eeuwigelaan in Bergen de Zeeweg van Bergen aan Zee bereikt begint uw vakantie. De mooie slingerweg, aangelegd door landschapsarchitect Springer, brengt u naar Bergen aan Zee.

Het dennenbos aan de noordzijde van deze weg behoort tot de Schoorlse Duinen, de duinen aan de zuidzijde behoren tot het PWN Natuurgebied. Beide natuurgebieden zijn Natura2000 gebieden en populair onder wandelaars en fietsers, er zijn diverse fiets- en wandelroutes aangelegd in de gebieden.

In de Schoorlse Duinen is een voor de actieve fietser ook één Nederlands mooiste mountainbike routes aangelegd.

Duinen van Schoorl 

Bergen

Het kunstenaarsdorp Bergen ligt op vijf kilometer afstand van Bergen aan Zee en wordt vaak in één adem met het kustdorp genoemd. Het dorp heeft tal van leuke winkels, boetieken en kunstgaleries.

Restaurants in Bergen zijn er in overvloed, deze verschillende restaurants in diverse prijsklassen hebben allen een unieke menukaart. Het merendeel van de restaurants wordt goed beoordeeld bij Tripadvisor en IENS. Bekende musea in Bergen zijn Kranenburgh en het Sterkenhuis.

 Molen in Bergen NH

 

Alkmaar

Weer vijf kilometer verder ligt de stad Alkmaar, welke ook per fiets goed bereikbaar is. Deze stad staat voornamelijk bekend om de kaasmarkt, welke in de zomermaanden elke vrijdag gehouden wordt op het Waagplein.

Andere dorpen en steden die goed bereikbaar zijn vanuit Bergen aan Zee zijn Hoorn, Medemblik, Haarlem en natuurlijk Amsterdam(45 minuten rijden). 

Platteland bij Bergen aan Zee

Contactgegevens

Nieuw Eyssenstein Appartementen
Zeeweg 42
1865 AC Bergen aan zee

Reserveren:
www.strandbergen.com

Eyssenstein Appartementen in Bergen aan Zee maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?